Hozzávalók: 120 g főtt, áttört burgonya, 100 g zsír, 30 g vaj, 500 g darás liszt, tej, 2 tojássárgája, só, 30 g élesztő.A töltelékhez: 250 g sonka, vagy maradék füstölt hús.Elkészítése: A lisztet elkeverjük a burgonyával, megsózzuk, és az olvasztott vajjal, a…

Hozzávalók: 1 kg főtt, reszelt burgonya, 100 g zsír, 70 g vaj, 1 evőkanál tejföl, 3 tojás, só.Elkészítése: A vajat habosra keverjük, egyenként hozzáadjuk a 3 tojást, és habverővel jól kikeverjük. Hozzákeverjük a burgonyát, megsózzuk, és a tejföllel összegyúrjuk. A…

Hozzávalók: 750 g burgonya, 100 g zsír, 250 g sima liszt, 1 tojás, só.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, áttörjük vagy megreszeljük, és kihűtjük. Megsózzuk, hozzáadjuk a tojást meg a lisztet, és összegyúrjuk. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán…

Hozzávalók: 150 g áttört, főtt burgonya, 500 g fejes káposzta, 100 g zsír, 30 g vaj, 500 g darás liszt, 10 g cukor, tej, 2 tojás, 30 g élesztő, só.Elkészítése: A burgonyát, a tojást, az olvasztott vajat meg a lisztet megsózzuk, és elkeverjük. A tejbe beletesszük a cukrot meg az…

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g zsír, 130 g darás liszt, só.Elkészítése: A meghámozott és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Megszórjuk a liszttel, fakanállal egészen az edény aljáig gödröket mélyítünk bele, és kb. 15 percig letakarva állni…

Hozzávalók: 750 g burgonya, 100 g zsír, 50 g vaj, 150 g sima liszt, 1 dl tejföl, 2 tojás, 100 g hagyma, só.Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, sós vízben puhára főzzük. leszűrjük és áttörjük. Hozzáadjuk az apróra vágott, vajban megpirított hagymát, a…

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g zsemlemorzsa, 100 g zsír, 50 g újhagyma, só.Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát kockára vágjuk, és sós vízben addig főzzük, míg szét nem fő. Leszűrjük, kásává törjük, tálra rakjuk, és megszórjuk zsírban pirított…

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 300 g zöldség (sárgarépa, karalábé, petrezselyemgyökér, karfiol, zöld-borsó), 100 g friss gomba, 80 g füstölt sajt, 120 g vaj, egy kevés tej, 40 g hagyma, só, törött bors.Elkészítése: A meghámozott burgonyát megmossuk, kockára vágjuk, sós vízben…

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g felvágott, 200 g gyökérzöldség, 80 g zsír vagy olaj, 1 evőkanál darás liszt, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 2 dl tej, 2 tojás, 50 g hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, só, törött bors, majoránna, 50 g vaj.Elkészítése: A…

Hozzávalók: 1 kg újburgonya, 200 g zöldpaprika, 100 g zsír, 80 g hagyma, só, pirospaprika, törött bors.Elkészítése: Az újburgonyát vízben megáztatjuk, ledörzsöljük, és negyedekre vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a burgonyát.…

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 250 g fiatal sárgarépa, 250 g zöldborsó, 100 g zsír, 100 g hagyma, zöld-petrezselyem, só, törött bors.Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát kockára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a…

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 kis zeller, 1 szál petrezselyemgyökér, 100 g vaj, 50 g hagyma, metélő-hagyma, petrezselyem zöldje, só.Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, és a fölszeletelt zellerrel meg petrezselyemgyökérrel sós vízben puhára főzzük.…

Eddy60 2009.06.21. 11:03

Zelleres burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 300 g friss zeller, 100 g vaj, húsleves, 50 g hagyma, zöldpetrezselyem, só, ecet.Elkészítése: A burgonyát megmossuk, és héjában félpuhára főzzük. A megtisztított és megmosott zellert vékony szeletekre vágjuk, és sós vízben szintén félpuhára…

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 g ementáli sajt, 500 g vese, 50 g füstölt szalonna, 30 g zsír, 30 g sima liszt, egy kevés tej, 1 tojássárgája, zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 tojás.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Az apró kockára…

Hozzávalók: 8 db nagyobb, gömbölyű burgonya, 200 g velő, 50 g sonka, 50 g zsír, 1 evőkanál tejföl, 2 tojás, 40 g hagyma, zöldpetrezselyem, só, törött bors.Elkészítése: A megmosott burgonyát héjában félpuhára főzzük, meghámozzuk, kettévágjuk, és kiskanállal mindegyiknek…

Eddy60 2009.06.21. 11:00

Vajas sült burgonya

Hozzávalók: 1,5 kg burgonya, 100 g vaj, só, törött fehér bors.Elkészítése: A meghámozott, megmosott és hasábra vágott burgonyát rövid ideig vízben áztatjuk, majd tűzálló tálba rakjuk, megsózzuk, megborsozzuk, és lefödve forró sütőben kb. fél óráig sütjük. Tálalás…

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 80 g vaj, 2,5 dl tej, 3 tojás, só.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, és forró vajban megpirítjuk. A tejben elhabarjuk a tojást, megsózzuk, ráöntjük a megpirított burgonyára, és forró sütőben megsütjük. 

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 500 g túró, 100 g vaj, 1 kanál zsemlemorzsa, 3 tojás, só, köménymag.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, rakunk bele egy réteg burgonyát meg egy réteg…

Hozzávalók: 400 g főtt burgonya, 100 g főtt zöldborsó, 100 g főtt sárgarépa, 400 g puha túró, 100 g zsír, 300 g féldarás liszt, 2 tojás, zöldpetrezselyem, só, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz.Elkészítése: A megfőtt és kihűlt burgonyát áttörjük, hozzáadjuk a…

Eddy60 2009.06.21. 10:56

Túrós újburgonya

Hozzávalók: 1,5 kg újburgonya, 250 g túró, 100 g vaj, só, köménymag.Elkészítése: Az újburgonyát vízben megáztatjuk, ledörzsöljük a héját, megmossuk, és köménymagos sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, tányérokra rakjuk, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és megszórjuk friss…

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 500 g túró, 100 g vaj, 1 dl tejföl, só.Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát vastagabb karikára vágjuk, és megsózzuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk az aljára egy réteg, túrót simítunk, aztán egy réteg burgonya következik, amelyre…

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 500 g túró, 60 g vaj, 20 g zsír, 1 kanál zsemlemorzsa, 1 joghurt, 3 tojás, só, metélőhagyma.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, belerakjuk a burgonya…

Eddy60 2009.06.21. 10:53

Túrós Harula

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 200 g túró, 80 g sima liszt, 2 tojássárgája, só, zsír a tepsi kikenéséhez.Elkészítése: A meghámozott burgonyát finomra reszeljük, megsózzuk, és belekeverjük a lisztet. A tepsit hideg zsírral jól kikenjük, elsimítjuk benne a tésztát, a tetejét…

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 250 g túró, 80 g zsír, 80 g krumplikeményítő, 2 tojás, 100 g hagyma, só.Elkészítése: A megmosott, meghámozott burgonyát finomra reszeljük vagy turmixoljuk. Megsózzuk, hozzáadjuk az áttört túrót, a megreszelt hagymát, a 2 tojást, a…

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 200 g túró, 100 g zsír, 60 g sima liszt, 1 tojás, só.Elkészítése: A meghámozott burgonyát megreszeljük, megsózzuk, hozzáadjuk a tojást, az áttört túrót, a lisztet, és jól összekeverjük. Egy serpenyőben megforrósítjuk a zsírt, kanalanként…

süti beállítások módosítása