2009.06.21. 11:04
Zelleres burgonyakása
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 kis zeller, 1 szál petrezselyemgyökér, 100 g vaj, 50 g hagyma, metélő-hagyma, petrezselyem zöldje, só.
Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, és a fölszeletelt zellerrel meg petrezselyemgyökérrel sós vízben puhára főzzük. A levét leszűrjük és félretesszük, a burgonyát a zöldséggel együtt áttörjük, hozzáadjuk a megvágott zöldpetrezselymet meg a vaj felét, és folytonosan kevergetve néhány percig főzzük. Ha a kása túlságosan sűrű lenne, adjunk hozzá egy kevés burgonya-levet. A vaj másik felében megpirítjuk az apróra vágott hagymát meg a metélőhagymát, és belekeverjük a kész burgonyakásába. Forrón tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.