Hozzávalók: 1 kg burgonya, 1 kis zeller, 1 szál petrezselyemgyökér, 100 g vaj, 50 g hagyma, metélő-hagyma, petrezselyem zöldje, só.

Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, kockára vágjuk, és a fölszeletelt zellerrel meg petrezselyemgyökérrel sós vízben puhára főzzük. A levét leszűrjük és félretesszük, a burgonyát a zöldséggel együtt áttörjük, hozzáadjuk a megvágott zöldpetrezselymet meg a vaj felét, és folytonosan kevergetve néhány percig főzzük. Ha a kása túlságosan sűrű lenne, adjunk hozzá egy kevés burgonya-levet. A vaj másik felében megpirítjuk az apróra vágott hagymát meg a metélőhagymát, és belekeverjük a kész burgonyakásába. Forrón tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr161353863

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása