2009.06.21. 11:05
Zöldborsóval és sárgarépával párolt burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 250 g fiatal sárgarépa, 250 g zöldborsó, 100 g zsír, 100 g hagyma, zöld-petrezselyem, só, törött bors.
Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát kockára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megtisztított, kockára vágott sárgarépát meg burgonyát, megsózzuk, felöntjük vízzel, és félpuhára főzzük. Belekeverjük a kifejtett borsót, megborsozzuk, egy kevés vizet öntünk alá, és fedő alatt puhára pároljuk. Végül belekeverjük az összevagdalt petrezselyem zöldjét.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.