Hozzávalók: 1 kg burgonya, 300 g zöldség (sárgarépa, karalábé, petrezselyemgyökér, karfiol, zöld-borsó), 100 g friss gomba, 80 g füstölt sajt, 120 g vaj, egy kevés tej, 40 g hagyma, só, törött bors.

Elkészítése: A meghámozott burgonyát megmossuk, kockára vágjuk, sós vízben puhára főzzük. leszűrjük, áttörjük, és egy kevés tejjel kikeverjük. A megtisztított és megreszelt zöldséget 100 g vajban puhára pároljuk. A megmaradó vajban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a megtisztított és összevágott gombát, megsózzuk, megborsozzuk, és szintén puhára pároljuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, az aljába belesimítjuk a püré egy részét, ráterítjük a párolt zöldséget, majd ismét egy réteg burgonyapüré és a gomba következik. Az utolsó réteg burgonyapürét meghintjük reszelt sajttal és hideg vajdarabkákkal, majd a burgonyát forró sütőben ropogósra sütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr211353879

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása