2009.06.21. 11:11
Zsírban sült gánica
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g zsír, 130 g darás liszt, só.
Elkészítése: A meghámozott és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük és leszűrjük. Megszórjuk a liszttel, fakanállal egészen az edény aljáig gödröket mélyítünk bele, és kb. 15 percig letakarva állni hagyjuk. Majd a liszttel jól kidolgozzuk, és zsírba mártott evőkanállal a megforrósított zsírba galuskákat szaggatunk belőle, s mindkét felüket ropogósra sütjük. Párolt zöldséggel tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.