2009.06.21. 11:02
Vesével sült burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 50 g ementáli sajt, 500 g vese, 50 g füstölt szalonna, 30 g zsír, 30 g sima liszt, egy kevés tej, 1 tojássárgája, zöldpetrezselyem, só, törött bors, 1 tojás.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Az apró kockára vágott szalonnát kiolvasztjuk, hozzáadjuk a burgonyát, megpirítjuk, megsózzuk, és belekeverjük a felvert tojást. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belerakjuk a burgonyakeveréket, és megszórjuk zöldpetrezselyemmel. A zsírból és lisztből világos rántást készítünk, annyi tejjel öntjük fel, hogy sűrű mártást kapjunk, és felfőzzük. A langyos mártásba belevegyítjük a tojássárgáját és a reszelt sajt felét, megsózzuk, és állni hagyjuk. A vesét megmossuk, fehér közepét kiszedjük, vastagabb szeletekre vágjuk, és forró zsírban hirtelen átsütjük. Megsózzuk, megborsozzuk, és rárakjuk a burgonyára. Végül leöntjük a mártással, megszórjuk a maradék sajttal, és forró sütőben megsütjük. Vegyes salátával vagy csak citrommal megcsepegtetve tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.