Hozzávalók: 8 db nagyobb, gömbölyű burgonya, 200 g velő, 50 g sonka, 50 g zsír, 1 evőkanál tejföl, 2 tojás, 40 g hagyma, zöldpetrezselyem, só, törött bors.

Elkészítése: A megmosott burgonyát héjában félpuhára főzzük, meghámozzuk, kettévágjuk, és kiskanállal mindegyiknek kivájjuk a belsejét. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, megforgatjuk benne a megmosott, lehártyázott és elkapart velőt, majd belekeverjük az apróra vágott sonkát, megsózzuk, megborsozzuk, és puhára pároljuk. Mikor kihűlt, hozzáadjuk a megvágott zöld-petrezselymet, a 2 tojást, a tejfölt, a burgonyaforgácsot, és jól összedolgozzuk. Megtöltjük a burgonyákat, egy kizsírozott tűzálló tálba ültetjük őket, és forró sütőben ropogósra sütjük. Zöldségsalátával tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr231353845

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása