Eddy60 2009.06.21. 11:03

Zelleres burgonya

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 300 g friss zeller, 100 g vaj, húsleves, 50 g hagyma, zöldpetrezselyem, só, ecet.

Elkészítése: A burgonyát megmossuk, és héjában félpuhára főzzük. A megtisztított és megmosott zellert vékony szeletekre vágjuk, és sós vízben szintén félpuhára pároljuk. A vajban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megvágott zöldpetrezselymet, a meghámozott, karikára vágott burgonyát, és a szeletekre vágott zellert. Jól összekeverjük, és fedő alatt kevergetés nélkül még egy ideig pároljuk. Végül felöntjük húslevessel, és átforraljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr131353859

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása