2009.06.21. 11:03
Zelleres burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 300 g friss zeller, 100 g vaj, húsleves, 50 g hagyma, zöldpetrezselyem, só, ecet.
Elkészítése: A burgonyát megmossuk, és héjában félpuhára főzzük. A megtisztított és megmosott zellert vékony szeletekre vágjuk, és sós vízben szintén félpuhára pároljuk. A vajban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a megvágott zöldpetrezselymet, a meghámozott, karikára vágott burgonyát, és a szeletekre vágott zellert. Jól összekeverjük, és fedő alatt kevergetés nélkül még egy ideig pároljuk. Végül felöntjük húslevessel, és átforraljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.