Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g felvágott, 200 g gyökérzöldség, 80 g zsír vagy olaj, 1 evőkanál darás liszt, 1 evőkanál zsemlemorzsa, 2 dl tej, 2 tojás, 50 g hagyma, 1 gerezd fokhagyma, 1 csokor petrezselyem zöldje, só, törött bors, majoránna, 50 g vaj.

Elkészítése: A meghámozott, megmosott és kockára vágott burgonyát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, áttörjük, és belekeverjük az apróra metélt felvágottat. A zsírban vagy az olajban megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát meg az összezúzott fokhagymát, hozzáadjuk a megtisztított, fölszeletelt zöldséget, megpároljuk, és a kásához vegyítjük. Törött borssal, majoránnával, apróra vágott zöldpetrezselyemmel ízesítjük, megsózzuk, majd beleöntjük a tejben elhabart tojást, lisztet és zsemlemorzsát. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, belesimítjuk a kását, a tetejére apró vajdarabokat tördelünk, és előmelegített sütőben megsütjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr591353874

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása