2009.06.21. 10:58
Túróval és tojással sült burgonya
Hozzávalók: 1 kg burgonya, 500 g túró, 100 g vaj, 1 kanál zsemlemorzsa, 3 tojás, só, köménymag.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, és karikára vágjuk. Egy tűzálló tálat kizsírozunk, megszórjuk zsemlemorzsával, rakunk bele egy réteg burgonyát meg egy réteg reszelt túrót. Megsózzuk, megszórjuk törött köménymaggal, és meglocsoljuk olvasztott vajjal. A rétegezést addig folytatjuk, amíg a hozzávalókból tart. Az utolsó réteg burgonyára ráöntjük a 3 felvert tojást, és forró sütőben megsütjük. Szilvakompóttal tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.