Hegedűs János: ÉtelművészetHozzávalók: 80 dkg sárgarépa, 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj, 1 púp evőkanál liszt, tej, só, cukor, I csokor petrezselyemzöld.Elkészítése: A répát megtisztítjuk, és félcenti széles laskára vagy kis kockákra vágjuk. A vajon vagy az olajon…

Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámonHozzávalók: 50 dkg sárgarépa, 2 evőkanál olaj, 1 evőkanál liszt, 1 dl tej, só, cukor. Elkészítése: Az alaposan megtisztított, megmosott sárgarépát apró darabokra vágjuk, belerakjuk egy tálba, sóval és cukorral ízesítjük,…

Eddy60 2009.05.09. 01:43

Sárgaborsópüré

Schuck Antalné Mindennapra egy receptHozzávalók: 40 dkg feles sárgaborsó, 4 dkg zsír, egy evőkanál liszt, egy kis fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, késhegynyi törött bors, só.Elkészítése: A megtisztított és meleg vízben áztatott sárgaborsót hideg vízben feltesszük főni…

Hegedűs János: Egytál ételekbőlHozzávalók: 40 dkg feles sárgaborsó, 1 l füstölthúslé, 5 dkg vöröshagyma, 4 dkg zsír, só, 4 dkg liszt, 1 késhegynyi törött bors.Elkészítése: Az előző napon beáztatott borsót leszűröm, leöblítem. Füstöltében kezdem elfőzni. Hozzáadom…

Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyveHozzávalók: 6 fej nagyobb saláta, 25 deka burgonya, csipetnyi só, 3 deka zsír, 3 deka liszt, 1 gerezd fokhagyma, kis kanál ecet, 2 deci tejföl.Elkészítése: A 6 fej szép, kemény salátának a felső leveleit eldobjuk, a…

Eddy60 2009.05.09. 01:40

Salátafőzelék II.

Hozzávalók: 8 db fejessaláta, 6 g só, 60 g vaj, 60 g liszt, 3 g kristálycukor, 10 g vöröshagyma, 2 dl csontlé, 1 cs. kapor, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejfölElkészítése: A leveleire szedett megmosott és leszárított salátát összemetéljük. A kaprot és a vöröshagymát finomra…

Eddy60 2009.05.09. 01:39

Salátafőzelék I.

Hozzávalók: 4 közepesen nagy fej saláta, 5 dkg vaj, 2 csapott evőkanál liszt, 1 dl tejföl, só, cukor, 1 gerezd fokhagyma, pár csepp ecet vagy citromié (1 csokor kapor).Elkészítése: A salátát alaposan megmossuk, cikkekbe vágjuk, és egy kevés sós vízben a fokhagymával puhára…

Eddy60 2009.05.09. 01:38

Ráckrumpli

Hegedűs János: ÉtelművészetHozzávalók: 1 kg burgonya, 10 dkg kolozsvári szalonna, 5 - 6 paradicsom, ugyanannyi zöldpaprika, 1 dl tejföl, só.Elkészítése: A szalonnát apró kockákra vágjuk, és ropogós pirosra sütjük. A megtisztított kockákra vágott burgonyát hozzárakjuk, a…

Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámonHozzávalók: 60 dkg vöröskáposzta, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, só, köménymag, 1 evőkanál ecet, 1 evőkanál cukor.Elkészítése: A káposzta külső leveleit lefejtjük, a torzsáját kivágjuk, majd megmossuk. Késsel…

Eddy60 2009.05.09. 01:36

Parajpüré

 Hegedűs János: ÉtelművészetHozzávalók: 1 kg paraj vagy 2 csomag mirelit paraj, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, kb. fél liter tej, só, őrölt bors vagy fokhagyma.Elkészítése: Ha friss parajból készítjük, azt megtisztítjuk, többször váltott vízben megmossuk, majd vízben puhára…

Eddy60 2009.05.09. 01:35

Parajfőzelék

Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyveHozzávalók: 1 kiló paraj, fél deka szódabikarbóna, 5 deka vaj, 4 deka liszt, 2,5-3 deci tej vagy csontlé a feleresztéshez, töröttbors, só.Elkészítése: A megtisztított és több vízben megmosott parajt forró vízbe…

Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyveHozzávalók: 50 deka káposzta, 5 deci paradicsom, 5 deka zsír, 4 deka liszt, 5 deka vöröshagyma, só, 4 deka cukor.Elkészítése: A finom metéltre vágott káposztát 1 fej nyers vöröshagymával megfőzzük, majd felöntjük…

Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámonHozzávalók: 1 kb. 50 dkg-os káposztafej, 50 dkg paradicsom, 1 fej vöröshagyma, só, bors, cukor.Elkészítése: A paradicsomot alaposan megmossuk, héjától megfosztjuk és apró darabokra vágjuk. A káposzta külső leveleit leszedjük,…

Hegedűs János: ÉtelművészetHozzávalók: 1 kg fehér édes káposzta, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, liter paradicsom ivólé vagy 1/4-es paradicsompüré, só, őrölt bors, cukor (l babérlevél).Elkészítése: A káposztát először félbevágjuk, majd kitorzsázva, laskára…

Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyveHozzávalók: 50 deka burgonya, só, 5 deka zsír, 4 deci paradicsom, 4 deka liszt, 3 deka cukor.Elkészítése: A vékony karikákra vágott és jól megmosott burgonyát annyi vízzel tesszük fel főni, hogy a burgonyát elfedje.…

Hegedűs János: ÉtelművészetHozzávalók: 1 kg burgonya, 2 evőkanál olaj, 2 csapott evőkanál liszt, if liter ivóparadicsom, só, cukor.Elkészítése: A burgonyát meghámozzuk, karikákra vágjuk, és sós vízben fedő alatt, kis lángon puhára főzzük. Az olajból a liszttel…

Eddy60 2009.05.09. 01:29

Olasz zöldbab

Hegedűs János: ÉtelművészetHozzávalók: 1 kg friss vagy 2 csomag mélyhűtött zöldbab, 3 szép nagy paradicsom, 1 gerezd fokhagyma, 3 evőkanál olaj, só, őrölt bors.Elkészítése: A zöldbabot sós vízben megfőzzük, és lecsurgatjuk. Az olajat megforrósítjuk, a meghámozott…

Hegedűs János: ÉtelművészetHozzávalók: 60 dkg kifejtett nyári szemes bab, 1-1 szál sárgarépa meg petrezselyemgyökér, 1 darabka szalonnabőrke, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 kis fej reszelt vöröshagyma, só, késhegynyi piros paprika, (1 babérlevél),…

Hegedűs János: ÉtelművészetHozzávalók: kg nyári fejtett bab, 2 tojássárgája, 1 citrom leve, só.Elkészítése: A babot sós vízben puhára főzzük. Ha puha, a tojássárgákat a citromlével kikeverjük, habverővel kevergetve beleöntünk egy decit a bab főzővizéből, és gőz…

Eddy60 2009.05.09. 01:26

Mangoldpüré

Hegedűs János: ÉtelművészetElkészítése: Ugyanúgy készül, mint a parajpüré. 

Eddy60 2009.05.09. 01:25

Lencsepüré

Hozzávalók: 300 g lencse, 6 g só, 0,5 dl olaj, 60 g liszt, 30 g vöröshagyma, 10 g kristálycukor, 2 dl sonkalé, 10 g mustár, 2 g babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 db citromElkészítése: A kiválogatott lencsét többször jól megmossuk és beáztatjuk. Másnap feltesszük főni,…

Eddy60 2009.05.09. 01:24

Lencsefőzelék III.

Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyveHozzávalók: 30 deka lencse, 8 deka zsír, 6 deka liszt, 1 babérlevél, 2 deci tejföl, 1 evőkanál mustár, fél citrom, 3 deka cukor, 3 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só.Elkészítése: A lencsét megválogatjuk, majd…

Eddy60 2009.05.09. 01:23

Lencsefőzelék II.

Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámonHozzávalók: 40 dkg lencse, 10 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, babérlevél, pirospaprika, só.Elkészítése: A megmosott lencsét egy edénybe tesszük, s annyi vizet öntünk rá,…

Eddy60 2009.05.09. 01:22

Lencsefőzelék I.

Hegedűs János: ÉtelművészetHozzávalók: 40 dkg lencse, 2 evőkanál olaj, 1 púpos evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 kiskanál reszelt vöröshagyma, só, körömnyi citromhéj.Elkészítése: A gondosan kiválogatott, előző este beáztatott lencsét másnap annyi vízben, amennyi éppen…

Eddy60 2009.05.09. 01:21

Kukoricafőzelék

Hegedűs János: ÉtelművészetHozzávalók: 50 dkg-os kukoricakonzerv vagy 1 csomag fagyasztott tejes kukorica, 5 dkg vaj, 1 evőkanál liszt, 1-2 dl tej, 1 dl tejszín, só, őrölt fehér bors (1 csokor petrezselyem).Elkészítése: A konzervkukoricát leszűrjük, és a vajon megforrósítjuk,…

süti beállítások módosítása