Eddy60 2009.05.09. 01:25

Lencsepüré

Hozzávalók: 300 g lencse, 6 g só, 0,5 dl olaj, 60 g liszt, 30 g vöröshagyma, 10 g kristálycukor, 2 dl sonkalé, 10 g mustár, 2 g babérlevél, 1 gerezd fokhagyma, 1 db citrom

Elkészítése: A kiválogatott lencsét többször jól megmossuk és beáztatjuk. Másnap feltesszük főni, hozzáadjuk a babérlevelet, a vöröshagymát és fedő alatt lassan főzzük. Közben elkészítjük a zsemleszínű rántást, melyhez hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát, majd felengedjük a hideg sonkalével, és habverővel simára keverjük. Amikor a lencse megpuhult, besűrítjük a rántással, lassan forraljuk. Közben ízesítjük a mustárral, a citrom levével, a reszelt citromhéjjal, valamint kevés cukorral. A végén belekeverjük a tejfölt, és még meleg állapotában szitán áttörjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr241338376

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása