Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve

Hozzávalók: 6 fej nagyobb saláta, 25 deka burgonya, csipetnyi só, 3 deka zsír, 3 deka liszt, 1 gerezd fokhagyma, kis kanál ecet, 2 deci tejföl.

Elkészítése: A 6 fej szép, kemény salátának a felső leveleit eldobjuk, a megmaradt fejeket kettévágjuk és vékony metéltre megvagdaljuk, jól megmossuk és lecsurgatjuk róla a vizet. A 25 deka burgonyát meghámozzuk, kockákra vágjuk és sós vízben feltesszük főni. Amikor már forr, beletesszük a salátát és addig főzzük, amíg a burgonya meg nem puhul. Vékony fokhagymás rántást adunk hozzá. Ha a saláta a rántással együtt már forr, kis kanálnyi nem erős ecetet és 2 deci tejfölt adunk hozzá és néhány percig forraljuk.

Ízlés szerint apróra vagdalt kaprot is tehetünk bele.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr51338555

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása