Hegedűs János: Ételművészet

Hozzávalók: 80 dkg sárgarépa, 5 dkg vaj vagy 2 evőkanál olaj, 1 púp evőkanál liszt, tej, só, cukor, I csokor petrezselyemzöld.

Elkészítése: A répát megtisztítjuk, és félcenti széles laskára vagy kis kockákra vágjuk. A vajon vagy az olajon átsütjük, néhány percig pirítjuk, ma megsózzuk, és először saját levében, majd egy kevés vízzel puhára pároljuk. Végül zsírjára sütjük, a liszttel meghintjük, és egyperces pirít után annyi vízzel vagy tejjel engedjük fel, hogy sűrű mártás legyen a répa alatt. Megcukrozzuk, végül finomra vágott petrezselyemmel fűserezzük. Kellemesen édeskésnek kell lennie, attól függ, hogy mennyi cukrot teszünk bele, hogy milyen édes volt a répa. Ha mirelitből készítjük, két csomag kell ekkora mennyiséghez. A még fagyott répát ~ forró zsiradékba öntjük, megsózzuk, és kb. öt percig pároljuk. Utána hintjük meg a liszttel, engedjük fel a tejjel, és a petrezselyemmel ízesítjük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr451338591

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása