2009.05.09. 01:40
Salátafőzelék II.
Hozzávalók: 8 db fejessaláta, 6 g só, 60 g vaj, 60 g liszt, 3 g kristálycukor, 10 g vöröshagyma, 2 dl csontlé, 1 cs. kapor, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl
Elkészítése: A leveleire szedett megmosott és leszárított salátát összemetéljük. A kaprot és a vöröshagymát finomra vágjuk. Lábasban a vajat felmelegítjük hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Belerakjuk a salátát és a kaprot, majd fedő alatt lassan pároljuk. Közben többször megkeverjük, ízesítjük a sóval, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a csontlét. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd állandó kevergetés mellett a főzelékhez adjuk, és lassan készre forraljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.