Eddy60 2009.05.09. 01:40

Salátafőzelék II.

Hozzávalók: 8 db fejessaláta, 6 g só, 60 g vaj, 60 g liszt, 3 g kristálycukor, 10 g vöröshagyma, 2 dl csontlé, 1 cs. kapor, 1 gerezd fokhagyma, 2 dl tejföl

Elkészítése: A leveleire szedett megmosott és leszárított salátát összemetéljük. A kaprot és a vöröshagymát finomra vágjuk. Lábasban a vajat felmelegítjük hozzáadjuk a finomra vágott vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk. Belerakjuk a salátát és a kaprot, majd fedő alatt lassan pároljuk. Közben többször megkeverjük, ízesítjük a sóval, hozzáadjuk az összezúzott fokhagymát és a csontlét. A tejfölt elkeverjük a liszttel, majd állandó kevergetés mellett a főzelékhez adjuk, és lassan készre forraljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr821338547

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása