2009.05.09. 01:27
Nyári fejtett bab citrommártásban
Hegedűs János: Ételművészet
Hozzávalók: kg nyári fejtett bab, 2 tojássárgája, 1 citrom leve, só.
Elkészítése: A babot sós vízben puhára főzzük. Ha puha, a tojássárgákat a citromlével kikeverjük, habverővel kevergetve beleöntünk egy decit a bab főzővizéből, és gőz felett, a habverővel tovább verve, sűrű mártássá főzzük. A leszűrt babot mély tálba rakjuk, és ezzel a habos-citromos mártással leöntve tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek bab ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.