Hegedűs János: Ételművészet

Hozzávalók: 60 dkg kifejtett nyári szemes bab, 1-1 szál sárgarépa meg petrezselyemgyökér, 1 darabka szalonnabőrke, 2 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, 1 dl tejföl, 1 kis fej reszelt vöröshagyma, só, késhegynyi piros paprika, (1 babérlevél), ecet.

Elkészítése: A babot a megtisztított, karikákra vágott zöldséggel meg a szalonna bőrkével annyi vízbe tesszük fel főni, hogy éppen ellepje. (Tehetünk bele egy babérlevelet is, amit tálalás előtt kidobunk belőle.) Ha meg puhult, az olajból a liszttel készült, pirospaprikával ízesített rántással besűrítjük. (Ha diétásabban akarjuk adni, akkor a tejföllel simára kevert liszttel habarjuk be, és olajat nem öntünk bele.) Megecetezve, megtejfölözve adjuk az asztalra.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr771338410

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása