2009.05.09. 01:23
Lencsefőzelék II.
Schuck Antalné- L.imi Kedvenc receptjeIm mIkrohullámon
Hozzávalók: 40 dkg lencse, 10 dkg füstölt szalonna, 1 evőkanál liszt, 1 kis fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, babérlevél, pirospaprika, só.
Elkészítése: A megmosott lencsét egy edénybe tesszük, s annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Megsózzuk, majd babérlevelet teszünk bele. Az edényt a sütőbe helyezzük és a lencsét 16 perc alatt 500 W-on puhára főzzük. A füstölt szalonnát 2 percig 500 W-on olvasztjuk, majd hozzákeverjük az 1 evőkanál lisztet és 2 percig 500 W-on
rántást készítünk. Ezután a rántáshoz egy kevés zúzott fokhagymát, vöröshagymát, pirospaprikát keverünk, s ezzel berántjuk a lencsét.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.