2009.05.09. 01:31
Paradicsomos burgonyafőzelék
Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve
Hozzávalók: 50 deka burgonya, só, 5 deka zsír, 4 deci paradicsom, 4 deka liszt, 3 deka cukor.
Elkészítése: A vékony karikákra vágott és jól megmosott burgonyát annyi vízzel tesszük fel főni, hogy a burgonyát elfedje. Zsírból és lisztből paradicsommal feleresztett világosbarnára pirított rántást készítünk, amelyet a puhára főzött burgonyához keverünk. Ezután sóval és cukorral ízesítjük, ismét felforraljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.