Eddy60 2009.05.09. 01:36

Parajpüré

 

Hegedűs János: Ételművészet

Hozzávalók: 1 kg paraj vagy 2 csomag mirelit paraj, 5 dkg vaj, 5 dkg liszt, kb. fél liter tej, só, őrölt bors vagy fokhagyma.

Elkészítése: Ha friss parajból készítjük, azt megtisztítjuk, többször váltott vízben megmossuk, majd vízben puhára főzzük. Ezután alaposan lecsepegtetjük, sőt ki is nyomkodjuk belőle a nedvességet, és áttörjük vagy turmixoljuk, esetleg átdaráljuk. Ha mirelitből készül, hagyjuk felolvadni, és sűrű szűrőbe téve, alaposan kinyomkodjuk a levét. A vajon a lisztel fehéredésig sütjük, a tejjel felengedjük, és a parajt beletéve, megsózzuk, alaposan megborsozzuk. Sokan fokhagymásan szeretik, akkor nem kerül bele bors, hanem a rántásba két gerezd tört fokhagymát rakunk. Alaposan összeforraljuk, ha kell, még tejjel hígítjuk. Sokan nem rántással sűrítik a parajt, hanem tejben áztatott, áttört zsemlével, Mások reszelt szerecsendióval ízesítik.

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr711110922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása