Eddy60 2009.05.09. 01:35

Parajfőzelék

Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve

Hozzávalók: 1 kiló paraj, fél deka szódabikarbóna, 5 deka vaj, 4 deka liszt, 2,5-3 deci tej vagy csontlé a feleresztéshez, töröttbors, só.

Elkészítése: A megtisztított és több vízben megmosott parajt forró vízbe főzzük be. A paraj után azonnal a vízbe tesszük a szódabikarbónát, amelytől a paraj szép világoszöld színű marad. 10-12 percnyi főzés után leszűrjük, levétől kinyomkodjuk és szitán áttörjük. Elkészítjük a rántást:

Felhevített vajban megpirítjuk a lisztet, majd hozzákeverjük a parajt, tejjel feleresztjük, de felereszthetjük csontlével is, és ismét jól elkeverjük és felforraljuk. Egy kis sóval, borssal ízesítjük. Ízlés szerint piríthatunk a rántásba egy-két gerezd összezúzott fokhagymát is.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr501338515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása