Hegedűs János: Ételművészet

Hozzávalók: 1 kg fehér édes káposzta, 3 evőkanál olaj, 2 evőkanál liszt, liter paradicsom ivólé vagy 1/4-es paradicsompüré, só, őrölt bors, cukor (l babérlevél).

Elkészítése: A káposztát először félbevágjuk, majd kitorzsázva, laskára vágjuk. Annyi sós vízben tesszük fel főni, hogy félig ellepje. Közben az olajból a liszttel barna rántást készítünk, a paradicsomlével felengedjük, majd beletesszük a leszűrt káposztát. Annyi káposztafőzővízzel hígítjuk, hogy sűrű mártás legyen. Ha paradicsompürével főzzük, akkor káposztafőzővízzel hígítjuk. (Főzhetünk a mártásba babérlevelet is ízesítőül, ahogy az Erdélyben szokás.) A végén őrölt borssal meg cukorral adjuk meg a kellemesen édeskés-fűszeres ízét.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr921338455

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása