Eddy60 2009.05.09. 01:43

Sárgaborsópüré

Schuck Antalné Mindennapra egy recept

Hozzávalók: 40 dkg feles sárgaborsó, 4 dkg zsír, egy evőkanál liszt, egy kis fej vöröshagyma, egy gerezd fokhagyma, késhegynyi törött bors, só.

Elkészítése: A megtisztított és meleg vízben áztatott sárgaborsót hideg vízben feltesszük főni (jobb ízű lesz, ha füstölt húst vagy szalonnát főzünk bele). A lisztből, zsírból világos rántást készítünk, ízesítjük apróra vágott hagymával, szétzúzott fokhagymával, kevés hideg vízzel felengedjük és a megfőtt borsóra öntjük. Felforraljuk, szitán áttörjük és sóval, törött borssal ízesítve tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr711338577

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása