Eddy60 2009.05.09. 01:24

Lencsefőzelék III.

Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve

Hozzávalók: 30 deka lencse, 8 deka zsír, 6 deka liszt, 1 babérlevél, 2 deci tejföl, 1 evőkanál mustár, fél citrom, 3 deka cukor, 3 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só.

Elkészítése: A lencsét megválogatjuk, majd többször váltott vízben megmossuk és hideg vízben feltesszük főni. A finomra vágott vöröshagymával és a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Zsömleszínű rántást készítünk, belepirítjuk az összezúzott fokhagymát, majd egy kevés vízzel feleresztjük és besűrítjük vele a megfőtt lencsét. Hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt, a cukrot, a citromlevet, és jól felforraljuk. Igen jóízű lesz, ha vékonyan levagdosott citromhéjat is teszünk bele.

Füstölt tarját, kolbászt adhatunk hozzá feltétként. Ízletesebb, ha az előzetesen megfőzött tarja levében, tesszük fel főni.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr581338370

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása