2009.05.09. 01:24
Lencsefőzelék III.
Túrós Lukács (Schuck Antal): Lányok, asszonyok szakácskönyve
Hozzávalók: 30 deka lencse, 8 deka zsír, 6 deka liszt, 1 babérlevél, 2 deci tejföl, 1 evőkanál mustár, fél citrom, 3 deka cukor, 3 deka vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, só.
Elkészítése: A lencsét megválogatjuk, majd többször váltott vízben megmossuk és hideg vízben feltesszük főni. A finomra vágott vöröshagymával és a babérlevéllel együtt puhára főzzük. Zsömleszínű rántást készítünk, belepirítjuk az összezúzott fokhagymát, majd egy kevés vízzel feleresztjük és besűrítjük vele a megfőtt lencsét. Hozzákeverjük a tejfölt, a mustárt, a cukrot, a citromlevet, és jól felforraljuk. Igen jóízű lesz, ha vékonyan levagdosott citromhéjat is teszünk bele.
Füstölt tarját, kolbászt adhatunk hozzá feltétként. Ízletesebb, ha az előzetesen megfőzött tarja levében, tesszük fel főni.
Szólj hozzá!
Címkék: főzelékek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.