Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g zsír, egy kevés tej, 2 tojás, só, 1 kávéskanál pirospaprika.Elkészítése: A meghámozott burgonyát megreszeljük, áttörjük, vagy turmixgépben pépesítjük. Hozzáadjuk a sót, a pirospaprikát, a felvert tojást meg a tejet, és jól összekeverjük.…

Hozzávalók: 50 g féldarás liszt, 100 g zsír, 2 evőkanál tej vagy víz, 5 tojás, só.A töltelékhez: 300 g burgonya, 100 g konzervborsó, 80 g füstölt szalonna, 50 g hagyma, só, törött bors.Elkészítése: A tojást felverjük, elhabarjuk a sóval, a liszttel meg a tejjel. Egy…

Hozzávalók: 1 kg nyers burgonya, 250 g főtt burgonya, 100 g zsír, 250 g darás liszt, 1 dl forró tej, 1 tojás, 80 g hagyma, só.Elkészítése: A meghámozott, megmosott burgonyát megreszeljük, szitára tesszük, leöntjük forró tejjel, és lecsurgatjuk. Összekeverjük a főtt, áttört…

Hozzávalók: 250 g héjában főtt burgonya, 100 g zsír, 250 g féldarás liszt, 50 g porcukor, 50 g mandula, 4 dl tej, 2 tojás, só.Elkészítése: A tejben elkeverjük a sót, a cukrot meg a tojást, hozzáadjuk a főtt, reszelt burgonyát, és folytonos keverés közben beleszórjuk a lisztet.…

Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 100 g zsír, 50 g vaj, 80 g darás liszt, 50 g porcukor, 50 g mandula, 2 tojássárgája, 1 csomag vaníliás cukor, tojás és zsemlemorzsa a bundázáshoz, porcukor a megszóráshoz, só.Elkészítése: A héjában főtt, meghámozott burgonyát még…

Hozzávalók: 300 g főtt, áttört burgonya, 100 g zsír, 40 g vaj, 70 g porcukor, 150 g mandula, 4 tojás-sárgája, 4 tojásfehérje, só, egy fél citrom héja, fahéjas porcukor a megszóráshoz.Elkészítése: A vajat a 4 tojássárgájával, a cukorral, a citromhéjjal meg egy kevés sóval…

Eddy60 2009.07.12. 19:07

Mákos krumplinudli

Hozzávalók: 450 g főtt, áttört burgonya, 120 g vaj, 200 g sima liszt, 1 tojás, só, 120 g mák és 120 g porcukor a megszóráshoz.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük, megsózzuk, és a tojással meg a liszttel sima tésztát gyúrunk belőle. Liszttel…

Eddy60 2009.07.12. 19:06

Mákos burgonyafánk

Hozzávalók: 200 g főtt, reszelt burgonya, 100 g vaj, 750 g darás liszt, 1 tojás, só, 20 g élesztő, szilva-lekvár, 100 g mák és 100 g porcukor a megszóráshoz, 3 dl tej.Elkészítése: A tejben elkeverjük a főtt, reszelt burgonyát, hozzáadjuk a tojást, a tejben megfuttatott…

Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 40 g vaj, 100 g darás liszt, 100 g búzadara, 1 tojás, só, 1 kávéskanál sütőpor, szilvalekvár, 100 g vaj, 100 g mák és 120 g porcukor.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát áttörjük, kihűtjük, majd hidegen összegyúrjuk a liszttel,…

Hozzávalók: 300 g főtt, áttört burgonya, 300 g féldarás liszt, 150 g olvasztott vaj, 1 tojás, só, szilvalekvár, 150 g finom zsemlemorzsa és 150 g porcukor a megszóráshoz.Elkészítése: Az áttört burgonyát megsózzuk, összegyúrjuk a liszttel meg a tojással, és a tésztát…

Hozzávalók: 1 kg hámozott burgonya, 750 g fejes káposzta, 150 g vaj, 300 g sima liszt, 30 g hagyma, 1 kávéskanál só.Elkészítése: A meghámozott és megmosott fejes káposztát megreszeljük, vagy apróra vágjuk. A vaj felében üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát,…

Hozzávalók: 200 g héjában főtt burgonya, 200 g fejes káposzta, 30 g vaj, 200 g darás liszt, 50 g por-cukor, 4 dl tej, 1 tojás, só, 20 g élesztő, porcukor és fahéj a megszóráshoz, 100 g zsír.Elkészítése: Egy kevés langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a…

Hozzávalók: 1 kg hámozott burgonya, 300 g juhtúró, 100 g füstölt szalonna, 30 g zsír, 300 g sima liszt, metélőhagyma, só.Elkészítése: A meghámozott nyers burgonyát finomra reszeljük, megsózzuk, és jól kikeverjük a liszttel. A tésztából vágódeszkáról lobogó sós vízbe…

Hozzávalók: 600 g főtt, áttört burgonya, 100 g füstölt szalonna, 20 g zsír, 150 g darás liszt, só.A töltelékhez: 150 g főtt burgonya, 150 g juhtúró, só.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és áttörjük. Megsózzuk, összegyúrjuk a liszttel, és…

süti beállítások módosítása