Hozzávalók: 300 g főtt, áttört burgonya, 300 g féldarás liszt, 150 g olvasztott vaj, 1 tojás, só, szilvalekvár, 150 g finom zsemlemorzsa és 150 g porcukor a megszóráshoz.

Elkészítése: Az áttört burgonyát megsózzuk, összegyúrjuk a liszttel meg a tojással, és a tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk. Egyik felére egyenletes távolságban kis lekvárhalmokat rakunk, ráterítjük a tészta másik felét, és a közöket jól lenyomkodjuk. Derelyemetszővel négyzetekre vágjuk, lobogó sós vízbe dobjuk, és óvatosan megkeverjük, hogy ne ragadjon le a fazék aljára. Ha a tészta feljön a víz tetejére, és a víz forrni kezd, szűrőkanállal tálba szedjük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, megforgatjuk a vajban megpirított zsemlemorzsában, és megszórjuk porcukorral.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr501354184

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása