2009.07.12. 19:00
Juhtúrós barátfüle
Hozzávalók: 600 g főtt, áttört burgonya, 100 g füstölt szalonna, 20 g zsír, 150 g darás liszt, só.
A töltelékhez: 150 g főtt burgonya, 150 g juhtúró, só.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és áttörjük. Megsózzuk, összegyúrjuk a liszttel, és meglisztezett gyúródeszkán kisodorjuk. A tészta egyik felére a töltelékből egymástól megfelelő távolságra kis halmokat rakunk, ráborítjuk a tészta másik felét, és a tésztát a töltelékhalmok között jól lenyomkodjuk. Derelyemetszővel egyenletes nagyságú kockára vágjuk, és lobogó sós vízben kifőzzük. Amint feljön a víz tetejére, szűrőkanállal tálra szedjük, és megszórjuk kiolvasztott szalonnapörccel.
Töltelék: A juhtúrót összekeverjük a megreszelt, főtt burgonyával, és megsózzuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.