Hozzávalók: 600 g főtt, áttört burgonya, 100 g füstölt szalonna, 20 g zsír, 150 g darás liszt, só.

A töltelékhez: 150 g főtt burgonya, 150 g juhtúró, só.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, és áttörjük. Megsózzuk, összegyúrjuk a liszttel, és meglisztezett gyúródeszkán kisodorjuk. A tészta egyik felére a töltelékből egymástól megfelelő távolságra kis halmokat rakunk, ráborítjuk a tészta másik felét, és a tésztát a töltelékhalmok között jól lenyomkodjuk. Derelyemetszővel egyenletes nagyságú kockára vágjuk, és lobogó sós vízben kifőzzük. Amint feljön a víz tetejére, szűrőkanállal tálra szedjük, és megszórjuk kiolvasztott szalonnapörccel.

Töltelék: A juhtúrót összekeverjük a megreszelt, főtt burgonyával, és megsózzuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr291354111

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása