Hozzávalók: 200 g héjában főtt burgonya, 200 g fejes káposzta, 30 g vaj, 200 g darás liszt, 50 g por-cukor, 4 dl tej, 1 tojás, só, 20 g élesztő, porcukor és fahéj a megszóráshoz, 100 g zsír.

Elkészítése: Egy kevés langyos tejben elmorzsoljuk az élesztőt, hozzáadjuk a cukrot, a tojást, a héjában főtt, kihűlt, megreszelt burgonyát, a lisztet, a megreszelt, vajban megpirított káposztát, megsózzuk, jól összedolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük. A tarkedlisütőt kizsírozzuk, megforrósítjuk, minden mélyedésébe teszünk egy kevés tésztát, és mindkét felét megsütjük. A megsült tarkedlit megszórjuk fahéjas porcukorral.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr101354175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása