2009.07.12. 19:11
Nyers és főtt burgonyából készített burgonyagombóc
Hozzávalók: 1 kg nyers burgonya, 250 g főtt burgonya, 100 g zsír, 250 g darás liszt, 1 dl forró tej, 1 tojás, 80 g hagyma, só.
Elkészítése: A meghámozott, megmosott burgonyát megreszeljük, szitára tesszük, leöntjük forró tejjel, és lecsurgatjuk. Összekeverjük a főtt, áttört burgonyával, és a liszttel, a tojással meg a sóval tésztát gyúrunk belőle. A tésztából evőkanállal közepes nagyságú gombócokat szaggatunk, és lobogó sós vízben kb. 15 percig főzzük. A megfőtt gombócokat tálra szedjük, kettévágjuk, és meglocsoljuk hagymás zsírral. Párolt káposztával tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal