Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 40 g vaj, 100 g darás liszt, 100 g búzadara, 1 tojás, só, 1 kávéskanál sütőpor, szilvalekvár, 100 g vaj, 100 g mák és 120 g porcukor.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát áttörjük, kihűtjük, majd hidegen összegyúrjuk a liszttel, búzadarával, tojással, vajjal, sóval meg sütőporral. Liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, és négyzetekre vágjuk. Minden négyzetre egy kis halom lekvárt teszünk, a tésztából gombócokat formálunk, és lobogó sós vízben kifőzzük. Tálra szedjük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és megszórjuk őrölt mákkal meg porcukorral.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr921354190

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása