Hozzávalók: 50 g féldarás liszt, 100 g zsír, 2 evőkanál tej vagy víz, 5 tojás, só.

A töltelékhez: 300 g burgonya, 100 g konzervborsó, 80 g füstölt szalonna, 50 g hagyma, só, törött bors.

Elkészítése: A tojást felverjük, elhabarjuk a sóval, a liszttel meg a tejjel. Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, egy-más után mindkét felükön megsütjük benne az omletteket, és megtöltjük a burgonyatöltelékkel. Félbehajtva, forrón, zöldségsalátával tálaljuk.

Burgonyatöltelék: A héjában főtt és meghámozott burgonyát vékony karikára vágjuk. A füstölt szalonnát szintén összeaprítjuk és kiolvasztjuk, rászórjuk az apróra vágott hagymát, enyhén megpirítjuk benne, megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük a burgonyát meg a zöldborsót, és együtt puhára pároljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr751354237

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása