2009.07.12. 19:12
Omlett burgonyatöltelékkel
Hozzávalók: 50 g féldarás liszt, 100 g zsír, 2 evőkanál tej vagy víz, 5 tojás, só.
A töltelékhez: 300 g burgonya, 100 g konzervborsó, 80 g füstölt szalonna, 50 g hagyma, só, törött bors.
Elkészítése: A tojást felverjük, elhabarjuk a sóval, a liszttel meg a tejjel. Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, egy-más után mindkét felükön megsütjük benne az omletteket, és megtöltjük a burgonyatöltelékkel. Félbehajtva, forrón, zöldségsalátával tálaljuk.
Burgonyatöltelék: A héjában főtt és meghámozott burgonyát vékony karikára vágjuk. A füstölt szalonnát szintén összeaprítjuk és kiolvasztjuk, rászórjuk az apróra vágott hagymát, enyhén megpirítjuk benne, megsózzuk, megborsozzuk, hozzákeverjük a burgonyát meg a zöldborsót, és együtt puhára pároljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal