2009.07.12. 19:06
Mákos burgonyafánk
Hozzávalók: 200 g főtt, reszelt burgonya, 100 g vaj, 750 g darás liszt, 1 tojás, só, 20 g élesztő, szilva-lekvár, 100 g mák és 100 g porcukor a megszóráshoz, 3 dl tej.
Elkészítése: A tejben elkeverjük a főtt, reszelt burgonyát, hozzáadjuk a tojást, a tejben megfuttatott élesztőt, a lisztet, és ízlés szerint megsózzuk. Keményebb tésztát gyúrunk belőle, és meleg helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, még egy ideig kelni hagyjuk, majd a tűzhely forró lapján mindkét felét megsütjük. A megsült fánkot meglocsoljuk olvasztott vajjal, megkenjük lekvárral, és őrölt mákkal meg porcukorral megszórva tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.