Eddy60 2009.07.12. 19:06

Mákos burgonyafánk

Hozzávalók: 200 g főtt, reszelt burgonya, 100 g vaj, 750 g darás liszt, 1 tojás, só, 20 g élesztő, szilva-lekvár, 100 g mák és 100 g porcukor a megszóráshoz, 3 dl tej.

Elkészítése: A tejben elkeverjük a főtt, reszelt burgonyát, hozzáadjuk a tojást, a tejben megfuttatott élesztőt, a lisztet, és ízlés szerint megsózzuk. Keményebb tésztát gyúrunk belőle, és meleg helyen megkelesztjük. A megkelt tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kb. 1 cm vastagra kisodorjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk, még egy ideig kelni hagyjuk, majd a tűzhely forró lapján mindkét felét megsütjük. A megsült fánkot meglocsoljuk olvasztott vajjal, megkenjük lekvárral, és őrölt mákkal meg porcukorral megszórva tálaljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr231354195

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása