Eddy60 2009.07.12. 19:07

Mákos krumplinudli

Hozzávalók: 450 g főtt, áttört burgonya, 120 g vaj, 200 g sima liszt, 1 tojás, só, 120 g mák és 120 g porcukor a megszóráshoz.

Elkészítése: A héjában főtt burgonyát megtisztítjuk, áttörjük, megsózzuk, és a tojással meg a liszttel sima tésztát gyúrunk belőle. Liszttel meghintett gyúródeszkán hengerré formáljuk, és fölszeleteljük. A szeletekből ujjnyi vastag rudakat sodrunk, kb. 2 cm-es darabokra vágjuk őket, és minden darabból tenyerünk-kel egy-egy nudlit sodrunk. Lobogó sós vízben kifőzzük, meglocsoljuk olvasztott vajjal, és megszórjuk őrölt mákkal meg porcukorral.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr251354203

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása