Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 150 g sima liszt, 50 g búzadara, 1 tojás, só.A töltelékhez: 200 g sertéshús, 30 g zsír, 50 g hagyma, 1 tojás, só, törött bors.Elkészítése: Az áttört langyos burgonyát megsózzuk, és összegyúrjuk a liszttel, a búzadarával, meg a…

Hozzávalók: 750 g burgonya, 200 g darás liszt, 100 g búzadara, 1 tojás, só.A töltelékhez: 250 g főtt füstölt hús, 30 g zsír, 50 g zsemlemorzsa, 30 g hagyma.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, forrón áttörjük, összekeverjük a búzadarával, majd ami-kor…

Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 150 g darás liszt, 50 g búzadara, 1 tojás, só.A töltelékhez: 100 g főtt zöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller, karalábé), 200 g leveshús, 30 g zsír, 30 g zsemlemorzsa, 1 tojás, só, törött bors, 50 g hagyma.Elkészítése: A…

Eddy60 2009.07.05. 07:39

Hagymás sztrapacska

Elkészítése: Ugyanúgy készítjük, mint a juhtúrós sztrapacskát, csak juhtúró helyett zsírban pirított, apróra vágott hagymával szórjuk meg. 

Hozzávalók: 500 g főtt burgonya, 250 g búzadara, 1 tojás, só, szilvalekvár vagy gyümölcs, 120 g vaj, 250 g túró, 120 g porcukor, őrölt fahéj.Elkészítése: A főtt burgonyát forrón áttörjük, megsózzuk és összegyúrjuk a darával meg a tojással. Liszttel meg-hintett…

Hozzávalók: 500 g főtt, reszelt burgonya, 100 g zsír, 180 g féldarás liszt, 50 g porcukor, 50 g dió, 5 dl tej, 2 tojás, só, 20 g élesztő, gyümölcs, vaníliás cukor a megszóráshoz.Elkészítése: Egy edényben összekeverjük a reszelt burgonyát a tojással, a tejben elmorzsolt…

Eddy60 2009.07.05. 07:36

Gömöri gombóc

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 200 g füstölt hús, 120 g füstölt szalonna, 60 g sima liszt, 2 gerezd fok-hagyma, só, majoránna, törött bors.Elkészítése: A meghámozott és megmosott burgonyát megreszeljük, szitán lecsurgatjuk, majd kifacsarjuk, és tálba rakjuk. Hozzáadjuk a megdarált…

Hozzávalók: 1 kg burgonya, 100 g zsír, 50 g vaj, 100 g sima liszt, 3 tojássárgája, só, tojás és zsemle-morzsa a bundázáshoz.A töltelékhez: 250 g friss gomba, 40 g zsír, zsemlemorzsa, 2 tojás, 40 g hagyma, só, törött bors.A gombamártáshoz: 250 g friss gomba, 30 g sima liszt, 2,5…

 Hozzávalók: 750 g héjában főtt burgonya, 100 g zsír, 150 g darás liszt, 5 dl tej, 2 tojás, só, 30 g élesztő.A töltelékhez: 100 g friss gomba, 250 g sertéshús, 50 g zsír, 50 g hagyma, só, törött bors.Elkészítése: A tojást, sót meg az élesztőt langyos tejben…

Hozzávalók: 500 g burgonya, 80 g füstölt sajt, 100 g füstölt szalonna, 30 g vaj, 100 g darás liszt, 50 g búzadara, 1 tojás, só, 1/2 sütőpor, 100 g füstölt sajt a megszóráshoz.Elkészítése: A héjában főtt és meghámozott burgonyát áttörjük és kihűtjük, majd összegyúrjuk…

Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 150 g darás liszt, 50 g búzadara, 1 tojás, só.A töltelékhez: 50 g konzervborsó, 30 g főtt sárgarépa, 150 g főtt füstölt hús vagy más húsmaradék és szalámi, 30 g zsír, 30 g zsemlemorzsa, 1 tojás, 50 g hagyma, zöldpetrezselyem, só,…

Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 100 g kiolvasztott tepertő, 50 g zsír, 150 g darás liszt, 1 tojás, só.A töltelékhez: 500 g savanyú káposzta, 30 g zsír, 50 g hagyma.Elkészítése: A lisztből, tojásból és a langyos, áttört burgonyából egy kevés sóval tésztát…

Hozzávalók: 750 g főtt burgonya, 80 g füstölt szalonna, 20 g zsír, 350 g búzadara, 2 tojássárgája, só.Elkészítése: A héjában főtt burgonyát forrón megtörjük, összegyúrjuk a búzadarával, és állni hagyjuk. A langyos tésztát jól összedolgozzuk a tojássárgájával meg a…

süti beállítások módosítása