2009.07.05. 07:38
Gyümölcsös gombóc, forró burgonyából
Hozzávalók: 500 g főtt burgonya, 250 g búzadara, 1 tojás, só, szilvalekvár vagy gyümölcs, 120 g vaj, 250 g túró, 120 g porcukor, őrölt fahéj.
Elkészítése: A főtt burgonyát forrón áttörjük, megsózzuk és összegyúrjuk a darával meg a tojással. Liszttel meg-hintett gyúródeszkán kisodorjuk, négyzetekre vágjuk, minden négyzet közepébe egy halom lekvárt vagy egy szem gyümölcsöt teszünk, és gombócokat formálunk belőlük. Lobogó sós vízbe dobjuk, óvatosan megkevergetjük, hogy le ne ragadjanak a fazék aljára, és kb. 5 percig főzzük. Végül szűrőkanállal tálra szedjük, leöntjük olvasztott vajjal, és megszórjuk túróval, porcukorral meg őrölt fahéjjal.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.