Hozzávalók: 500 g főtt burgonya, 250 g búzadara, 1 tojás, só, szilvalekvár vagy gyümölcs, 120 g vaj, 250 g túró, 120 g porcukor, őrölt fahéj.

Elkészítése: A főtt burgonyát forrón áttörjük, megsózzuk és összegyúrjuk a darával meg a tojással. Liszttel meg-hintett gyúródeszkán kisodorjuk, négyzetekre vágjuk, minden négyzet közepébe egy halom lekvárt vagy egy szem gyümölcsöt teszünk, és gombócokat formálunk belőlük. Lobogó sós vízbe dobjuk, óvatosan megkevergetjük, hogy le ne ragadjanak a fazék aljára, és kb. 5 percig főzzük. Végül szűrőkanállal tálra szedjük, leöntjük olvasztott vajjal, és megszórjuk túróval, porcukorral meg őrölt fahéjjal.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr941354075

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása