2009.07.05. 07:41
Hússal töltött burgonyagombóc
Hozzávalók: 750 g burgonya, 200 g darás liszt, 100 g búzadara, 1 tojás, só.
A töltelékhez: 250 g főtt füstölt hús, 30 g zsír, 50 g zsemlemorzsa, 30 g hagyma.
Elkészítése: A héjában főtt burgonyát meghámozzuk, forrón áttörjük, összekeverjük a búzadarával, majd ami-kor kihűlt, összegyúrjuk a sóval, a tojással és a liszttel. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, négyszögekre vágjuk, minden négyszög közepére teszünk egy halom tölteléket, gombócokat formálunk belőlük, és lobogó sós vízben kifőzzük. Szűrőkanállal tálra szedjük, és meglocsoljuk forró zsírral. Párolt káposztával tálaljuk.
Töltelék: A füstölt húst megdaráljuk, a zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, belekeverjük a darált húst meg a zsemlemorzsát, és kihűtjük.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal