2009.07.05. 07:33
Füstöltsajtos burgonyagombóc
Hozzávalók: 500 g burgonya, 80 g füstölt sajt, 100 g füstölt szalonna, 30 g vaj, 100 g darás liszt, 50 g búzadara, 1 tojás, só, 1/2 sütőpor, 100 g füstölt sajt a megszóráshoz.
Elkészítése: A héjában főtt és meghámozott burgonyát áttörjük és kihűtjük, majd összegyúrjuk a liszttel, búza-darával, tojással, vajjal, reszelt sajttal, sóval és sütőporral. A tésztából liszttel meghintett gyúródeszkán hengert formálunk, felszeleteljük, és a szeletekből kb. tojás nagyságú gombócokat formálunk. Lobogó sós vízben 5-8 percig főzzük, időnként óvatosan megkevergetve, hogy le ne ragadjanak a fazék aljára. Szűrőkanállal tálra szedjük, leöntjük zsírral és megszórjuk kiolvasztott szalonnapörccel meg reszelt sajttal. Forrón tálaljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.