2009.07.05. 07:31
Főtt burgonyatekercs savanyú káposztával
Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 100 g kiolvasztott tepertő, 50 g zsír, 150 g darás liszt, 1 tojás, só.
A töltelékhez: 500 g savanyú káposzta, 30 g zsír, 50 g hagyma.
Elkészítése: A lisztből, tojásból és a langyos, áttört burgonyából egy kevés sóval tésztát gyúrunk. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán 1 cm vastagra kinyújtjuk, rásimítjuk a tölteléket, összegöngyöljük, nedves konyharuhába tekerjük, a konyharuha két végét bekötjük, és lobogó sós vízben kb. fél órát főzzük. A vízből kivéve a konyharuhából is kigöngyöljük, felszeleteljük, tálra rakjuk, és megszórjuk a kiolvasztott tepertővel.
Töltelék: A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk az összevágott savanyú káposztát, megpároljuk, és kihűtjük.
Szólj hozzá!
Címkék: tészták burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.