Hozzávalók: 500 g főtt, áttört burgonya, 150 g sima liszt, 50 g búzadara, 1 tojás, só.

A töltelékhez: 200 g sertéshús, 30 g zsír, 50 g hagyma, 1 tojás, só, törött bors.

Elkészítése: Az áttört langyos burgonyát megsózzuk, és összegyúrjuk a liszttel, a búzadarával, meg a tojással. A tésztát liszttel meghintett gyúródeszkán kisodorjuk, négyzetekre vágjuk, minden négyzet közepébe teszünk egy kis halom tölteléket. A négyzeteket átlósan félbehajtjuk, hogy kis háromszögeket kapjunk, a szélüket jól lenyomkodjuk, és a háromszögeket lobogó sós vízben kifőzzük, időnként óvatosan megkeverve, hogy le ne ragadjanak a fazék aljára. Ha a tészta feljön a víz színére, szűrőkanállal tálra szedjük, meglocsoljuk olvasztott zsírral, és frissen tálaljuk.

Töltelék: A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a darált húst, megsózzuk, megborsozzuk, és megpároljuk. A kihűlt húsba belekeverjük a tojást.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr301227367

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása