2009.07.05. 07:34
Gombás hússal töltött omlett
Hozzávalók: 750 g héjában főtt burgonya, 100 g zsír, 150 g darás liszt, 5 dl tej, 2 tojás, só, 30 g élesztő.
A töltelékhez: 100 g friss gomba, 250 g sertéshús, 50 g zsír, 50 g hagyma, só, törött bors.
Elkészítése: A tojást, sót meg az élesztőt langyos tejben elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet meg a meghámozott, áttört burgonyát, jól kidolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük. Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, adagonként belesimítjuk a megkelt tésztát, az omlettek mindkét felét világospirosra sütjük, megtöltjük őket a töltelékkel, és félbehajtjuk. Forrón tálaljuk.
Töltelék: A húst megmossuk, és kockára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a húst, és félpuhára pároljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, belekeverjük a megtisztított és összeaprított gombát, és együtt puhára pároljuk. Végül a kész tölteléket megdaráljuk.
Szólj hozzá!
Címkék: burgonyás ételek
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.
Kommentezéshez lépj be, vagy regisztrálj! ‐ Belépés Facebookkal