Hozzávalók: 750 g héjában főtt burgonya, 100 g zsír, 150 g darás liszt, 5 dl tej, 2 tojás, só, 30 g élesztő.

A töltelékhez: 100 g friss gomba, 250 g sertéshús, 50 g zsír, 50 g hagyma, só, törött bors.

Elkészítése: A tojást, sót meg az élesztőt langyos tejben elkeverjük. Hozzáadjuk a lisztet meg a meghámozott, áttört burgonyát, jól kidolgozzuk, és meleg helyen megkelesztjük. Egy serpenyőben zsírt forrósítunk, adagonként belesimítjuk a megkelt tésztát, az omlettek mindkét felét világospirosra sütjük, megtöltjük őket a töltelékkel, és félbehajtjuk. Forrón tálaljuk.

Töltelék: A húst megmossuk, és kockára vágjuk. A zsírban üvegesre fonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a húst, és félpuhára pároljuk. Megsózzuk, megborsozzuk, belekeverjük a megtisztított és összeaprított gombát, és együtt puhára pároljuk. Végül a kész tölteléket megdaráljuk.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr81354052

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása