Eddy60 2009.09.26. 09:04

Hideg fokhagymaleves

Hozzávalók: 1 zsemle, 4 gerezd fokhagyma, 2 tojás sárga, 4 evőkanál olívaolaj, 2 evőkanál borecet, 1 kis fürt nagyszemű fehér szőlő, só (ízlés szerint).

Elkészítése: A zsemlét kockákra vágjuk és ráöntünk 1 dl vizet. Az olajat a tojás sárgákkal turmixgépbe csorgatjuk, hozzátesszük a zúzott fokhagymát, a sót, az áztatott zsemlét, a borecetet és addig keverjük, amíg sűrű massza lesz belőle. Ez után apránként annyi vizet öntünk hozzá, hogy összesen kb. 8 deci folyadékot kapjunk, és tovább keverjük. Előhűtött leveses csészékbe téve, jégkockát teszünk bele és leszemezett, félbevágott, kimagozott valamint meghámozott szőlőszemekkel tálaljuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr481407984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása