2010.11.19. 00:23
Bécsi barackos lepény:
Elkészítése: 10 dkg vajat vagy Ráma margarint 30 dkg cukorral meg 4 tojássárgával habosra kavarunk. Bő 2 dl tejben feloldunk fél csomag sütőport és vékony sugárban, közben keverve, a tojásos cukorhoz öntjük. Végül beleszitálunk 30 dkg réteslisztet, belereszelünk 1 citromhéjat és beleöntjük a citrom kifacsart levét is. Vékonyan kizsírozott, közepes nagyságú tepsibe öntjük, szépen elsimítjuk és a forró sütőben világos rózsaszínűre, sütjük. Ezután a tésztát megkenjük sárgabaracklekvárral, és kirakjuk alaposan lecsepegtetett sárgabarackbefőttel. A tojások fehérjéből kemény habot verünk, belekeverünk 30 dkg porcukrot és a tészta tetejére, simítjuk. A sütőbe visszatoljuk a tepsit, de a lángot nagyon kicsire állítjuk, hogy inkább száradjon, mint süljön. Akkor jó, ha a hab átsült, és a teteje csak halvány rózsaszínű. Ha idő előtt pirulni kezdene, egy tiszta papírlappal takarjuk le. A megsült tésztát a tepsiben hagyjuk kihűlni. Hideg vízbe mártogatott késsel vágjuk kockákra, akkor a hab nem törik szeletelés közben.
Sikeres elkészítést, jó étvágyat!
Szólj hozzá!
Címkék: sütemények gyümölcsből
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.