Hozzávalók: Lé: 6 dkg. só, 16 dkg. cukor, 2 l. víz, 6 dl. ecet/10%-os/,-20%-osból 2 dl- 2 teáskanál szalicil, 2 teáskanál egész fekete bors, 2 teáskanál köménymag, 2 teáskanál mustármag, 10 db. babérlevél.

Elkészítése: Az egészet felforralni, kihűteni. A dunsztos üveg aljára 3-4 szál kaprot begyűrni, beleállogatni a szép egészséges uborkákat. Az uborkákat több vízben megmosni. Csak egészséges lehet! Méret nem számit, sőt lehet az ubit kb.2 cm.-es darabokra vagdosva is bepakolni! Oldalt az üvegbe vékony csíkokra vágott torma darabokat csúsztatni. (Kisujjnyi vastag üveg hosszú darabokról van szó, legalább 5-6 ilyen csík kell. ) Ráönteni a kihűtött levet, és 2 napig lefedés nélkül hagyni. Tartalékolni egy kis levet, és ha kell utána tölteni úgy, hogy a folyadék lepje el az egészet, ne lógjon ki semmi. A tetejére valami tartósító szer kell, pl. borkénpor egy csipet, de jó ez a tartósítószerrel átitatott kör alakú lap is. Lekötni és ennyi.

Ez az egész lé kb. 5 literes üveghez elég.

A paprikát ugyanígy kell elrakni, csak annyi a trükk, hogy a paprikákat a csumájuk körül 5-6 helyen egy tűvel meg kell döfködni, hogy a lé jobban átjárja. A leirt recepttúra pontos betartásával az ember már szeptember végén, kezdi sajnálni, hogy miért nem tett el többet!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr792043797

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása