Elkészítése: A megmosott és megtörölt húst megsózzuk, borsozzuk és forró zsírban mindkét oldalát, átsütjük, majd egy másik lábosba áttéve fedővel letakarva félretesszük. Zsírjában szeletekre vágott vöröshagymát, vegyes zöldséget pirítunk, hozzáadunk egy babérlevelet, egy kanálka cukrot, borsot, és erős tűzön, állandóan keverve tovább pirítjuk, majd 2 dl. csontlével vagy vízzel felengedjük, megsózzuk, elkeverjük, és az elősütött húsra öntjük. Mérsékelt tűzön, fedő alatt pároljuk, időnként a húst forgassuk meg, hogy minden oldala egyformán puhuljon. Elfőtt levet egy kevés vízzel vagy fehérborral pótoljuk. Ha a hús megpuhult, áttesszük egy másik lábosba, és fedővel letakarva gőz fölött melegen tartjuk. A mártást két kanálka liszttel elkevert tejföllel besűrítjük, ízlés szerint mustárral, cukorral, törött borssal és egy kevés citromlével és héjával vagy csak ecettel ízesítjük, és jól felforraljuk. Ezután jól átszűrjük. A húst felszeleteljük, és a forró mártással leöntve zsemlegombóccal, burgonyakrokettel, makarónival vagy spagettivel tálaljuk.

Mivel pácolni nincs időd ezért variáld a 3 féle elkészítési módot. Bármelyiket is választod a cukrot karamellizálva add hozzá, és a sárga- és fehérrépa aránya kb. fele-fele legyen.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr261949358

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása