Eddy60 2009.09.18. 23:04

Hagymás tarja

Hozzávalók: 6-8 szelet sertéstarja, 1-1,5 dl olaj, 4-5 fej vöröshagyma, 10-15 dkg füstölt szalonna, só, mustár, sertéshús fűszerkeverék

Elkészítése: A húst kicsontozzuk, megmossuk, és lecsöpögtetjük. Kissé kiverjük, besózzuk, vastagon bekenjük mustárral és beszórjuk a sertéshús-fűszerkeverékkel. Egy jénai tál aljára kevés olajat öntünk, belehelyezzük a hússzeleteket, majd meglocsoljuk olajjal, a tálat lefedjük, és a húst 10-12 órán át hűtőszekrényben pácoljuk. A vöröshagymát megtisztítjuk, és karikákra vágjuk. A füstölt szalonnából vékony szeleteket vágunk, kakastaréjszerűen bevagdossuk, és a felét a beáztatott római tál aljára fektetjük. Erre helyezzük a hússzeletek egyharmadát és beterítjük hagymakarikákkal. Újabb hússzeleteket teszünk rá, majd ismét hagymakarika következik, végül pedig betakarjuk a maradék hússzeletekkel. A tetejére fektetjük a megmaradt kakastaréjokat, a tálat lefedjük, hideg sütőbe tesszük és a húst magas hőmérsékleten kb. 50-60 percig sütjük. Ha a hús megpuhult, a fedőt levesszük, és a hússzeleteket pirosra sütjük. Időközben megfordítjuk, átrendezzük őket, hogy mindkét oldaluk megpiruljon. Burgonyapürével forrón tálaljuk.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr971391786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása