Eddy60 2010.06.15. 18:00

Tutti-frutti likőr

Hozzávalók: 50 dkg piros ribiszke, 25 dkg fekete ribiszke, 50 dkg málna, 25 dkg eper, 3,5 dl vodka, 1 kg cukor, 5 dl víz.

Elkészítése: A gyümölcsöket gondosan, többször váltott vízben megmossuk, ha szükséges, 10-15 percig áztatjuk, hogy minden szennyeződés lekerüljön róluk. Leszárazzuk, kicsumázzuk, és még egyszer megmossuk. Turmixgépben apránként összezúzzuk. A zúzalékot egy nagy befőttesüvegbe tesszük, és ráöntjük a vodkát. Lefedve 10 napig érleljük, időnként megkeverjük. Ezután szűrőn, majd gézen átengedjük, hogy teljesen tiszta legyen. Felforralunk 5 dl vizet 1 kg kristálycukorral, közben leszedegetjük a habját. Ha a szirup teljesen kihűlt, apránként, folytonos kevergetés közben hozzáöntjük a vodkás gyümölcsléhez. Lefedjük, és 10-12 napig érleljük. Időnként összerázzuk, de az utolsó három napon már nem mozgatjuk. Óvatosan kisebb palackokba töltjük, jól ledugaszoljuk, és sötét, hűvös helyre állítjuk.

Megjegyzés: Nagyon finom ízű, gyenge alkoholtartalmú likőr, amely mindenféle édesség kitűnő ízesítője, de magában is fogyasztható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr362084079

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása