Hozzávalók: Háromféle ízű házi mustár  ( 3 db  2,5 dl  kis üveghez ), 20 dk sárga mustármag, 2 szelet toast kenyér, 1 közepes fej hagyma, 25 dk cukor, 2 evőkanál méz, 2,5 dl fehér borecet, 1 teáskanál száraz sherry  vagy tokaji szamorodni, 2 szem szegfűszeg, 1 babérlevél, 4 szem borókabogyó, 2 evőkanál pirospaprika, 1 teáskanál kurkuma, 2-2 szál petrezselyemzöld, bazsalikom , metélőhagyma.

Elkészítése: A megőrölt mustármagot összekeverjük a kurkumával. A megtisztított hagymát felkockázzuk. 1,2 dl vizet az ecettel, cukorral, hagymával, babérral, szegfűszeggel, és a borókabogyóval 20 percig forralunk. A levet átszűrjük, elkeverjük az őrölt mustárral. A krémet 3 felé osztjuk. A fűszeres mustárhoz az egyik részt pirospaprikával és sherryvel ízesítjük. Az édeskésmustárhoz az összemorzsolt toast kenyeret és a mézet keverjük. A maradék 1/3 részt a zöld fűszerekkel ízesítjük.

Mindhárom mustárt üvegekbe töltjük, gondosan lezárjuk. Legalább 4 hétig érleljük.

Elkészítési idő 50 perc

Eltarthatóság 6 hónap.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr372043802

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása