2010.05.31. 01:09
Háromféle ízű házi mustár
Elkészítése: A megőrölt mustármagot összekeverjük a kurkumával. A megtisztított hagymát felkockázzuk. 1,2 dl vizet az ecettel, cukorral, hagymával, babérral, szegfűszeggel, és a borókabogyóval 20 percig forralunk. A levet átszűrjük, elkeverjük az őrölt mustárral. A krémet 3 felé osztjuk. A fűszeres mustárhoz az egyik részt pirospaprikával és sherryvel ízesítjük. Az édeskésmustárhoz az összemorzsolt toast kenyeret és a mézet keverjük. A maradék 1/3 részt a zöld fűszerekkel ízesítjük.
Mindhárom mustárt üvegekbe töltjük, gondosan lezárjuk. Legalább 4 hétig érleljük.
Elkészítési idő 50 perc
Eltarthatóság 6 hónap.
Szólj hozzá!
Címkék: befőzések tartósítás
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.