Hozzávalók: 2 kg nagy szemű, érett málna, 1,5 liter jó minőségű, édes vörösbor, 1 kg kristálycukor, 4 szem szegfűszeg, darabka fahéj.

Elkészítése: A málnát kisebb adagokban, tésztaszűrőbe téve gyenge vízsugár alatt megmossuk, majd lecsöpögtetjük. Jó nagy műanyag vagy porcelántálba tesszük, és villával összezúzzuk. Ráöntjük a vörösbort, és jól összekeverjük. Ezután ritka szövésű vászonruhán (gézen vagy tüllön) az egészet átnyomjuk. A lecsurgó levet lábosba öntjük, beletesszük a fűszereket, és hozzáadjuk a cukrot. Folytonos keverés közben a forrástól számított 45 percig forraljuk. A közben képződött habot folyamatosan leszedjük a tetejéről. Lefedjük, és hagyjuk, hogy teljesen kihűljön. Csak ezután töltjük hosszú nyakú palackokba. Légmentesen ledugaszoljuk, és végleges helyére állítjuk.

Megjegyzés: Nyugodtan adhatjuk gyerekeknek is, hiszen a hosszú forralási idő alatt az alkohol elillan belőle. Szóda-vagy ásványvízzel, tejjel, kefirrel, joghurttal egyaránt fogyasztható.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr462084051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása