2009.09.11. 22:06
Málnafagylalt
Hozzávalók: 2 dl tej, 2 dl tejföl, 12-15 dkg porcukor, 30 dkg friss vagy mélyhűtött málna, csipetnyi só,
Elkészítése: A málnát turmixgépben összetörjük, és szitán átnyomjuk, hogy a magjai ne kerüljenek bele a fagylaltba. Az így nyert gyümölcspépet visszaöntjük a turmixpohárba, majd rátöltjük a tejet és a tejfölt. Beleszórjuk a cukrot és a sót, végül ezzel is összekeverjük. A habos, egynemű fagylaltmasszát beleöntjük a fagylaltgép tartályába, és előírás szerint megfagyasztjuk. (Készíthetjük málnaszörpből is, akkor sokkal kevesebb cukor kell hozzá, vagy egyáltalán nem is kell.)
Előkészítési ideje: kb. 20 perc.
Szólj hozzá!
Címkék: fagylalt
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.