Hozzávalók:

A tésztához: 25 dkg lágy vaj, 25 dkg cukor, két narancs leve és reszelt héja, 4 nagy tojás, 40 dkg pirított, darált mandula,1 csésze liszt, 1/2 csésze búzadara, 4 teáskanál sütőpor, 20 dkg kandírozott sárgabarck (vagy egyéb gyümölcs), fele aprítva, fele szeletelve.

A sziruphoz: 2 csésze cukor, 1 csésze vízm 5 evőkanál forró víz, 2 evőkanál narancslekvár forralva és átszűrve,

A tálaláshoz: 1 csésze naranccsal és fahéjjal ízesített joghurt, vagy tejszínhab.

Elkészítése: Vajazzunk ki egy 24 cm átmérőjű lapos kuglófformát, és melegítsük elő a sütőt 175oC fokra. Keverjük habosra a vajat, a cukrot és a narancshéjat. Adjuk hozzá egyenként a tojásokat, és velük együtt jól verjük fel. Öntsük hozzá a darált mandulát és a narancsok levét. Vegyítsük el a lisztet, a búzadarát és a sütőport, majd ezt a keveréket is adjuk a tésztához. Szórjuk a tálba az aprított sárgabarackot, majd az egészet alaposan keverjük át. Kanálllal adagoljuk a tésztát a formába, majd 175oC fokon süssük kb. 50 percig, míg teljesen át nem sül. Ezalatt készítsük el a szirupot. Forraljuk fel a vizet és a cukrot, és főzzük aranybarnára. Óvatosan adjuk hozzá a forró vizet és a lekvárt. Mikor a sütemény megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk kb. 10 percig hűlni, csak ezután fordítsuk ki a formából. Helyezzük a tetejére a szeletelt sárgabarackot, majd öntsük egyenletesen rá a szirupot. Tálálhatjuk melegen vagy hidegen, naranccsal és fahéjjal ízesített joghurttal, vagy tejszínhabbal.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://eddy60.blog.hu/api/trackback/id/tr591358789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása